Обратно към категорията

Натискът на българо-турската граница е шест пъти по-голям от миналогодишния

Добавено на: 16.09.2021 07:44
   

Шест пъти по-голям е мигрантският натиск на българо-турската граница в сравнение с миналата година, пишат от БНР. Това стана ясно по време на посещение на делегация на Европейската агенция за гранична и брегова охрана „Фронтекс“ в Резово.

Фабрис Лежери, изпълнителен директор на "Фронтекс", заяви подкрепата на Агенцията за действията на българските власти.

 Изпълнителният директор на Агенцията за гранична и брегова охрана Фабрис Лежери заяви, че подкрепата, която "Фронтекс" дава на България, е комплексна като на фокус е мигрантският натиск към страната ни и към Европа.

"Има увеличение на  случаите в Пакистан, но вземаме необходимите пропорционални мерки в зависимост от натиска по границата. Но след края на Covid се очаква увеличаване на легалния трафик през граничните пунктове. В момента се провежда пилотен проект на "Капитан Андреево" и на Калотина, свързан с входо-изходната система за регистрация на граждани от трети страни, вземане на отпечатъци, а също сканиране на снимката от личния документ".

Обстановката на южната ни граница е напрегната, но под контрол, заяви главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Привлечени са както сили на “Гранична полиция“ от други граници, така и сили на Жандармерията.

"Към момента, въпреки по-големия натиск в сравнение с 2020 година, се справяме и на този етап не се налага включването на армията", допълни главният секретар на МВР.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!