Обратно към категорията

Национално шествие в подкрепа на малтретираното с макетно ножче момиче от Стара Загора

Добавено на: 31.07.2023 11:53
Снимки: БНР
   

Национално шествие ще се проведе пред съдебните палати в различни градове на страната в подкрепа на малтретираното момиче от Стара Загора. В 18 ч. днес в над 40 градове в страната са обявени протести. Хората се организират предимно в социалните мрежи. В София и в Стара Загора протестите ще започнат пред Съдебната палата. В града под липите ще има и шествие.

Мирно шествие в подкрепа на станалото жертва на агресия 18-годишно момиче от Стара Загора организират и в Ямбол. То е планувано за 18:00 часа пред Съдебната палата и се очаква да премине по централната пешеходна зона в Ямбол до сградата Хората настяват за спешни промени в Закона за защита от домашно насилие.

Междувременно се очаква днес районната прокуратура в Стара Загора да поиска постоянна мярка задържане под стража за заподозрения мъж – 26 годишния Георги Николаев.

След като случаят стана обществено достояние и предизвика бурна реакция, днес председателят на Окръжния съд Красимир Георгиев и съдия Таня Гьонева дадоха изявление пред медиите. 

„За да е налице средна телесна повреда е трябвало да има опасност за живота, а доказателствата не са го подплатили. В случая съдебно-медицинската експертиза е установила наранявания, които представляват временно разстройство на здравето, но без опасност за живота, а законодателят го идентифицира като лека телесна повреда. Това заяви пред журналисти в Съдебната палата в Стара Загора магистратът от Окръжния съд Таня Гьонева, която на 5 юли е била докладчик по делото за налагане на мярка на неотклонение на 26-годишния Георги Николаев.  Решението на тричленния състав бе младият мъж да бъде освободен от ареста, след като 5 дни по-рано Районният съд го остави в ареста заради нападението над 18-годишната Дебора Михайлова, на която бяха нанесени 21 рани с макетен нож. 
Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!