Обратно към категорията

Назначават членовете на СИК до 6 септември

Добавено на: 17.08.2022 09:33
   

Кметовете и на петте общини в област Ямбол вече издадоха своите заповеди за образуване на избирателни секции. До 27 август те трябва да проведат и консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии. Преди това обаче Районна избирателна комисия трябва да утвърди броят на членовете на всяка секционна избирателна комисия, според броя на гласоподавателите.
До 7 членове, в това число председател, заместник-председател и секретар, ще има в секции с до 500 избиратели и за СИК, обслужваща подвижна избирателна кутия за избиратели с трайни увреждания. 
В секциите с над 500 избиратели членовете ще са до 9, съгласно решение на ЦИК.
Членовете на СИК на тези избори ще получат еднократно по 85 лв. за работата си в изборния ден, за заместник-председателя и секретаря възнаграждението е 100 лв., а за председателя – 115 лв.
Допълнително ще се плаща на всички по 15 лв. за получаването на устройствата за машинно гласуване, бюлетините и другите изборни книжа и материали, както и за подреждане на помещението за гласуване в предизборния ден. За представянето на протокола на СИК и другите изборни книжа и материали в РИК е предвидено допълнително възнаграждение в размер на 30 лв.
Районните избирателни комисии трябва да назначат съставите на секционните избирателни комисии в срок до 6 септември, а съставите на ПСИК за избиратели с трайни увреждания не по-късно от 21 септември.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!