Обратно към категорията

Не е обсъждан вариант за промяна в училищните ваканции

Добавено на: 12.11.2020 09:23
Снимки: https://www.bgonair.bg/
   

Не е обсъждан вариант за намаляване на лятната ваканция, заяви в студиото на Нова просветният министър Красимир Вълчев тази сутрин. Засега не се обсъжда и удължаване на зимната ваканция, допълни образователният министър.

Онлайн обучението да се редува с присъствено, предлагат от образователното министерство. Министър Красимир Вълчев обясни, че за всяка област ще се взима различно решение, но идеята е дистанционното обучение да е най-много 3 седмици.

Целта с редуването на учениците е да се облекчи системата. Общите насоки са децата да не учат в онлайн среда повече от 2-3 седмици, каза той.

През лятото имаше много дебати какъв модел на обучение да се избере. Тогава категорично надделя мнението, че образователният процес с маски е неефективен, да не кажем невъзможен, особено за по-малките ученици. Затова тогава избрахме модела на невзаимодействие, каза още Красимир Вълчев. Днес обаче ситуацията е усложнена. Следващата седмица ще се обсъжда дали носенето на маски в час да бъде задължително, заяви министърът на образoванието и науката Красимир Вълчев.

По думите му е факт, че в момента има много по-малко констатирани случаи на коронавирус при по-малките ученици, отколкото при по-големите.

Днес 44% от учениците ще учат в електронна среда, довчера бяха 38-39%, поясни Красимир Вълчев.

Според него важният въпрос, когато се предлага обучение в онлайн среда, е за колко време ще бъде то. Много малка част от учителите ще подкрепят варианта за дистанционно обучение до края на годината. След втората-третата седмица децата губят ангажираност с обучението, натрупват се психически проблеми, децата се десоциализират, двигателната активност също се уврежда, коментира образователният министър.

През януари и февруари вероятно ще има 2-3 седмици, когато се очакват и сезонните грипни вируси. Тогава вероятно ще има преминаване на обучение в електронна среда, предположи Красимир Вълчев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!