Обратно към категорията

Нова партия на политическата сцена в България

Добавено на: 30.04.2022 10:40
Снимки: БГНЕС
   

Бившият служебен премиер Стефан Янев обяви във "Фейсбук" учредяването на нова политическа партия "Български възход". Учредителното събрание на политическата формация е насрочено за 5 май в София.

"Нашата кауза е за повече справедливост, за истинска демокрация, за суверенитет и национално достойнство! Нашата кауза е България! Можем да успеем само заедно." - пише Янев.

Според бившия служебен премиер най-големите предизвикателства пред страната ни са справянето с настоящите кризи, демографската катастрофа, функционирането на икономиката, социалната система, здравеопазването, образованието и корупцията, "пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната".

Партията ще се казва "Български възход", защото България е нашата родина, а според Янев е крайно време да спрем да говорим за „стабилност“ и „устойчивост“ на състоянието, в което се намира държавата.

"България се намира в почти постоянна полтитическа криза от години. Основните институции не функционират според очакванията на българските граждани. Показателно в това отношение е системно ниското доверие, с което се ползват основните органи на държавната власт. Налице е криза в представителните функции на политическите партии. Наблюдава се изключително тревожна тенденция за увеличаване на политическата апатия. Няма смислено политическо лидерство. Няма автентичен политически елит.

Страната ни се нуждае от нова перспектива, от нов модел на политическа комуникация и взаимодействие, от постигане на широко обществено съгласие по ключови национални приоритети и цели." - посочва още Янев.

БНТ


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!