Обратно към категорията

Нови изисквания за отглеждането на животни в личните дворове

Добавено на: 17.10.2019 13:30
   

Максималният брой прасета, които могат да бъдат отглеждани в лични дворове, ще бъде намален от пет на три. Това предвиждат проектопромени в Наредбата за ветеринарномедицинските изисквания.

Африканската чума по свинете налага въвеждането на нови мерки за биосигурност, в това число и в стопанствата тип "заден двор".

Освен че ще намалят прасетата, хората ще трябва да осигурят в личното си стопанство постоянен достъп до вода, място за съхранение и обеззаразяване на тор и съоръжение за дезинфекция.

В следващата категория - фамилните ферми, ще могат да се отглеждат до десет свине майки и приплодите им, но не повече от 200 броя свине общо.

Въвеждат се и изисквания, свързани с определяне на площ, фронт на хранене, достъп на хора и животни, дезинфекция и съхранение на тор.

На специални правила ще отговарят и пасищата. Те трябва да имат ограждения, осигуряващи безопасност, навеси, съоръжения за бързо залавяне и фиксиране на животни.

Проектонаредбата е за обществено обсъждане до 15 ноември.
БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Величко Великов 18.10.2019 21:19

Не коментар, а въпрос - Каква е връзката между африканската чума по свинете и намаляването на пчелните семейства в личното стопанство до не повече от ПЕТ броя? И на овцете /в това число и на козите/ до 10 броя?


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!