Обратно към категорията

Новорегистрираните безработни все още са повече от тези запонали работа

Добавено на: 02.09.2021 12:42
   

Новорегистрираните безработни в страната продължават да са повече от започналите работа. Това показват най-новите данните на специализираното наблюдение на пазара на труда заради Covid-19, проведено от Националния статистически институт и Агенцията по заетостта.

Според тях от 23 до 29 август в бюрата по труда са се записали 3 900 души, а започналите работа са 3 200.

Работодатели предупредиха, че благоприятната тенденция, която съществуваше на пазара на труда до началото на юли, вече е обърната.

За последната наблюдавана седмица от 23 до 29 август най-много са новорегистрираните безработни в сравнение със започналите работа чрез бюрата по труда в областите Враца, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Хасково.

Изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов е категоричен, че трябва да се следи как се развива пазарът на труда.

"Той показва, че последните осем седмици броят на освободените лица, т.е. на регистрираните безработни надвишава броя на постъпилите на работа, като от началото на годината до края на август броят на безработните ще бъде увеличен с 22 хиляди човека, т.е. ние не сме преодоляли последствията на кризата, а все още се борим с тях и трябва да бъдат предвидени пари за това".
 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!