Обратно към категорията

Обявяват частично бедствено положение за наводнените села Богдан и Каравелово

Добавено на: 26.01.2023 15:13
   

Частично бедствено положение за наводнените на 2 септември 2022 г. села Богдан и Каравелово обяви кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов. Информацията е на БТА, все още я няма на официалния сайт на общината.

Частичното бедствено положение влиза в сила днес и ще продължи седем дни. Причината е, че през последните две седмици нивото на водата в реките, които преминават през селата, се е повишило. Повишено е и нивото на наносите, които водата носи, допълни Кабаиванов.

Вчера комисия е проверила нивото на реките, а днес на съвещание на Кризисния щаб е взето решението за частичното бедствено положение, което се обявява превантивно, при опасност от бедствие, уточни кметът. Уведомен е областният управител на Пловдив.

Почти пет месеца след наводнението, което разруши инфраструктурата в тези две села от кметството уверяват, че утре – 27 януари 2023 г., ще влезе техника в речните корита в двете села и ще продължи разчистването.

„Коритата са с 2,5 метра дълбочина и широчина между 8-9 метра, а в момента в Богдан на 60 см всичко е запълнено”, коментира Кабаиванов. По думите му, ако има нужда бедственото положение ще бъде удължено, следи се нивото на водата в село Слатина.

В района на ул. "Еделвайс" в село Каравелово, която пострада най-много от 12 семейства се е върнало само едно. Временният мост се посипва всяка сутрин и вечер със сол, другата седмица очакваме да бъде възстановено от фирмата осветлението по пострадалите девет улици в селото, разказа кметът на Карлово.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!