Обратно към категорията

Очакват се протести на бизнеса заради новите мерки

Добавено на: 02.09.2021 12:46
   

Бизнесът се заканва за мащабни протести, които буквално да залеят страната. Притесненията са и заради това, че без актуализиран бюджет, държавата няма как да компенсира загубите, пишат от Нова.

Според социалния министър - Гълъб Донев, ако държавната хазна не бъде прекроена, доста бизнеси ще пострадат. Затова призова народните представители да проявят разум.

„В актуализацията на бюджета са предвидени средства, които да могат да покрият както затворените бизнеси, така и популярната мярка 60/40. Ако не се случи актуализацията, доста бизнеси ще пострадат”, каза Донев.

Образователният министър - Николай Денков, пък увери, че учебната година ще започне присъствено, а решението за дистанционно обучение ще се взима на локално ниво.

„Няма нужда да затваряте всички населени места в дадена област, само защото в областния град имате високи нива на заболеваемост. На ниво конкретно населено място ще гледаме каква е заболеваемостта. Училищата трябва да бъдат затваряни последни и отваряни първи”, категоричен бе Дянков.


Маркери: заради, бизнеси

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!