Обратно към категорията

Огнище на коронавирус бе регистрирано в Дом за стари хора в Сливен

Добавено на: 10.03.2021 13:29
   

Огнище на COVID-19 е регистрирано в Дома за стари хора в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Деветима потребители и петима души от персонала са с положителни резултати през последното денонощие, коментират от Нова.

Трима от заболелите домуващи и служител от обслужващия персонал са хоспитализирани. Другите болни потребители са изолирани в COVID-сектор на отделен етаж. Лечението им се провежда от личния лекар. Контактните са карантинирани.

Днес са взети 42 проби за изследване от персонала, чакат се резултатите от PCR-тестовете на 11 потребители, които са били контактни на болните.

В социалното заведение са настанени повече от 90 домуващи, а служителите са близо 50 души.

През последното денонощие в Сливен са излекувани 28 души, починали са четирима болни на възраст 45, 50, 54 и 81 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Най-възрастният от тях е потребител в Дома за стари хора.

Сред новозаболелите 99 души са учител, служител от непедагогическия персонал в детско заведение, както и трима ученици. Активните случаи на COVID-19 в областта нараснаха до 831. По информация от здравните власти Сливен е една от областите в страната, където циркулира британският вариант на коронавируса.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!