Обратно към категорията

Окончателно: Лотарийните игри вече ще се организират само от държавата

Добавено на: 08.02.2020 09:08
   

Лотарийните игри вече ще се организират само от държавата. Дейността ще се прехвърли към "Държавния спортен тотализатор". Това реши парламентът, след като депутатите приеха на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта.

 

Те бяха приети със 135 гласа "за", 0 "против", а 12 се въздържаха, пише Dnes.bg.

 

Поправките бяха вкарани извънредно в дневния ред на Народното събрание и бяха експресно одобрени на второ четене в бюджетна комисия.

 

С измененията в Закона за хазарта се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги без съответния лиценз.

 

От деня на влизането в сила на закона лицензите за организиране на лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавното предприятие "Български спортен тотализарор", се прекратяват.

 

Билетите и фишовете, които не са продадени до влизането в сила на закона, ще се унищожат до 31 декемрви 2020 г.

 

Законът предвижда в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чийто лиценз ще бъде прекратен, да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.

 

Промените предвиждат забрана на продажбите на талони и билети с хазартна цел на по-малко разстояние от 300 метра от училищата. Това правило сега се отнася само за казината и игралните зали.

 

Промяната в Закона за хазарта беше предложена от Валери Симеонов и депутати от Обединените патриоти. След внасянето ѝ беше потвърдено, че частните лотарии, контролирани от бизнесмена Васил Божков, са ощетили хазната със стотици милиони левове.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!