Обратно към категорията

Онлайн платформа се срина, пренасят уроците в Messenger

Добавено на: 16.03.2020 13:49
   

Eдна от онлайн платформите, в които учениците трябваше да проведат първите си онлайн уроци след старта на дистанционното обучение днес, се срина. За да не губят децата повече от материала, учителите веднага се насочиха към алтернативни варианти.

Част от педагозите набързо си направиха Facebook профили и създадоха групи на класовете в Messenger, а други пренесоха класните стаи във Viber. Това споделиха пред „Монитор” родители и ученици.

Точно в 9 часа учебният ден на голяма част от учениците трябваше да започне. Родителите на по-малките от тях са получили инструкция от класните си ръководители да бъдат в електронния дневник в оказания час, за да научат задачите, с които трябва да се справят децата им през деня. Същото се отнася и до част от гимназистите, които използват същата онлайн платформа. Заради големият трафик, тя спряла работа или започнала да зарежда много бавно и с прекъсвания.

За да не бъде провал първият ден от старта на онлайн обучението и да не губят повече часове, учителите набързо предприели друг начин на работа. „Онлайн платформата спря да работи и класната ни направи група във Viber, където ни пускат задачи. В нея е и госпожата от занималнята и ще комуникираме и с двете учителки”, разказа майка на второкласничка. Тя обясни, че за упражнение детето ѝ е трябвало да прочете определен текст от читанката, след това да отговори на въпросите към и него и да нарисува рисунка на любимата си част от текста. Накрая изпълнените задачи се изпращат по Viber за проверка.

Гимназистите също не са успели да стартират часовете си в 9, тъй като при опита си да влязат в платформата, тя се сринала. „Нямаше как да губим повече часове и затова учителите започнаха да си правят профили във Facebook и да създават чатове за целия клас”, сподели ученичка в 11-ти клас. В Messenger педагозите могат да пращат снимки на задачи, с които искат да се справят техните ученици в рамките на часа. Ако децата имат затруднения, учителите щели да използват гласови съобщения, с които да обяснят подробно какво трябва да направят. Докато се оправи онлайн платформата, в школото са си направили и класни стаи в Google. „Всеки клас има индивидуален код за своята класна стая. Там се пращат различни материали – задачи, упражнения, клипове, планове, докато стартира обратно платформата”, допълни гимназистката.

В други училища пък директно започнали уроците във Facebook. Майка на ученичка в 11 клас сподели, че детето ѝ в съседната стая и кара часове по немски и математика, като получава задачи за упражнения от учителката си в чата. Така те изкарали 3 учебни часа - от 9 до 11. С по-малкото си дете от втори клас пък майката трябвало да направи диктовки и да решава задачи по математика от сборника.
Източник: в. Монитор


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!