Обратно към категорията

Отбелязваме за първи път Международния ден на делегата

Добавено на: 25.04.2020 15:01
   

Генералната асамблея на ООН прие резолюция, обявяваща 25 април за Международен ден на делегата. Той се празнува за първи път през 2020 година.

Резолюцията подчертава ролята на делегатите на държавите-членки за постигане на основните цели на Организацията на обединените нации, по-специално за поддържане на международен мир и сигурност и използване на международни механизми за насърчаване на икономическия и социален прогрес на всички народи и за насърчаване и развитие на зачитане на правата на човека и основните свободи.

В съобщението на генералния секретар на ООН Антонио Гутерес по повод 25 април се казва: „За първи път отбелязваме Международния ден на делегата и този ден дойде в момент, когато международното сътрудничество никога не е било толкова важно.

Пандемията COVID-19 изисква всички да вземат единен отговор, без стигматизация и с особено внимание към най-уязвимите групи.

Делегатите, представляващи своите държави в Организацията на обединените нации, решени да се справят с тази трудна задача, ще използват нови методи на работа, опирайки се на силните традиции на диалог и сътрудничество.

Очаквам с нетърпение да продължим партньорството в стремежа си да спасим живота, да намалим човешкото страдание и да изградим по-спокоен, устойчив и справедлив свят за всички“.

Снимка: архив на ООН


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!