Обратно към категорията

Откриха недекларирана валута на стойност над 850 000 лева

Добавено на: 16.09.2021 13:25
   

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха недекларирана валута с левова равностойност над 850 000 лева при проверки на три товарни автомобила в района на ГКПП „Дунав мост“ – Видин, пишат от Нова.

На 12 септември е отклонен за митническа проверка товарен автомобил с чужда регистрация, който влиза в страната от Румъния. Водачът на превозното средство, турски гражданин, е заявил, че няма нищо за деклариране. При проверка обаче, под леглото в шофьорската кабина, са открити два плика, съдържащи 290 000 щатски долара и 35 000 евро в различни купюри.

Ден по-късно митническите служители откриват недекларирани 20 000 британски паунда при проверка на друг влизащ в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Валутата е била укрита във фабрична кухина в арматурното табло на превозното средство.

На 14 септември, отново в района на пункта, е проверена и влизаща от Румъния товарна композиция, която доставяла стока за България. В кабината митническите служители намират черен плик с банкноти в купюри от 100 американски долара. Общата сума на откритите парични средства е 150 000 долара.

Срещу водачите на трите товарни автомобила са съставени актове за установените нарушения на Валутния закон и са им наложени глоби.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!