Обратно към категорията

Открито е незаконно строителство на АМ "Хемус"

Добавено на: 09.09.2021 11:53
   

Установено е незаконно строителство на АМ „Хемус”. Нередности има по трасета 4, 5 и 6 и затова поръчахме да се направи проверка с дрон в района. Това каза на брифинг регионалният министър Виолета Комитова, пишат от Нова.

„Знаете, че още през лятото правих проверки по съответната магистрала. Първата инспекция беше по пътен възел на отсечка 6. Там установихме незаконно строителство. След това получихме сигнал за незаконни насипи, извършвани в горска територия и съсипани 87 декара гора. Възложих на дирекция „Независим и строителен контрол” да изготви доклад", поясни Комитова.

Тя уточни, че е трудно да се каже как ще продължи строителството в участъците, където са открити нарушения.

„Тревожи ме факта, че основата на един скоростен път се изпълнява без строителни книжа, без разрешения за строеж и с анонимна строителна фирма. Много странни обстоятелства са навързани в една цяла тема", коментира още регионалният министър.

Директорът на „Независим и строителен контрол” Влади Калинов поясни, че участъците 1-6 имат одобрен подробен устройствен. Участъците от 4-6 обаче нямат приключило отчуждаване и издадено решение за строеж.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!