Обратно към категорията

Откриват ловния сезон за пернати

Добавено на: 07.08.2020 15:41
Снимки: https://pixabay.com/
   

Ловният сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина се открива на 8 август в събота.

От Изпълнителната агенция по горите заявяват, че строго ще се следи за спазването на установените норми за ограничаване разпространението на африканска чума по свинете по време на ловните излети, включително спазването на мерките по биосигурност и оповестяване за открити трупове на умрели диви свине.

Изпълнителна агенция по горите припомня и че трябва да се спазват основните правила за безопасно боравене с оръжие, както и да се вземе предвид, че в момента е най-интензивния пожароопасен сезон. Необходимо е внимателно отношение по време на ловните излети и прилагане нормите за безопасност по отношение собственото здраве и това на останалите участници в лова и туристи в гората, както и по отношение прилагане на противопожарните правила.

Групов лов на мигриращ дивеч се извършва само през деня- 1 час преди изгрев и 1 час след залез.

Засилен контрол ще има и за използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки и други забранени средства и методи за ловуване.

Предвид стартирането на ловния сезон в извънредна епидемична обстановка в страната, ловните излети трябва да се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки, разписани в заповедите на министъра на здравеопазването по отношение на ограничаването на разпространението на заболяването Covid-19. Необходимо е спазване на дистанция, носене на лични предпазни средства при необходимост и извършване на дезинфекция по време на всеки от етапите от провеждането на груповите ловни излети.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!