Обратно към категорията

Отменят масовите изяви за "Горешляците" в Банкя

Добавено на: 15.07.2020 13:14
   

От 15 юли по традиция се отбелязват Празниците на минералната вода, здравето и дълголетието "Горешляци" в Банкя. Тази година, обаче, са отменени всички масови изяви, които обикновено съпътстват празничните дни, съобщава БНР.

Няма да се проведат добре познатите фолклорни изпълнение, автомобилният ретро парад няма да обиколи целия град. Отменят се и пленерът на художниците и срещата на дълголетниците.

След храмовия празник на църквата „Св. Кирик и Юлита“ и Празничната света литургия няма да бъде раздаван курбан

"След отварянето на Голямата балнеолечебница той ще излезе на нова по-висока орбита. Ние ще се постараем да превърнем дефекта в ефект. Спестените суми от нереализираните културни програми това лято ще пренасочим към някои акценти в цялостната естетическа визия на града и ще се постараем да го наситим с повече културно-историческа атмосфера с инициативи, които ще придадат добавена стойност. Ще се постараем да създадем нови знакови елементи от градската среда, която в нови по-добри времена да ни направи още по-красиво и желано място за туризъм и балнеоотдих, заяви кметът на Район "Банкя" Рангел Марков. 

Той призова жителите на града в трите дни на горешляците - 15, 16, 17 юли, да носят радостта в сърцата си и вдъхновението, че предстоят хубави дни, "за които тихо, почтено и всеотдайно работим".


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!