Обратно към категорията

Отвориха парковете само за кучета и за деца до 12 години, засега

Добавено на: 26.04.2020 16:18
   

Министърът на здравеопазването издаде преди часове заповед, с която разрешава посещенията на градски паркове и градини за деца до 12 години и за собственици на кучета, съобщи здравното министерство. 

Съгласно тази заповед децата могат да влизат от 9.30 до 18.30 ч. всеки ден в парковете и градините, придружавани от своите родители или други до двама възрастни членове на  семейството, но не повече от двама възрастни, ако са до 12-годишна възраст.  Собствениците на кучетата също могат да се разхождат с домашните си любимци по един във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на  противоепидемичните мерки, се казва още в заповедта. Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На база заповедта на министъра на здравеопазването, кметовете на общини следва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

До края на деня или утре, обаче, е възможна промяна на заповедта, предвид досегашната практика.  

С пълния текст на Заповед РД-01-239/26.04.2020 г. можете да се запознаете в прикачения файл.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!