Обратно към категорията

Парламентът обсъжда предсрочното освобождаване на Никола Минчев

Добавено на: 16.06.2022 13:00
   

Почти цялото правителство е в парламента, за да застане зад председателя на Народното събрание Никола Минчев, както и да присъства на първо четене на актуализацията на държавния бюджет.

Точка първа от днешния дневен ред е разглеждане на исканата от "Има такъв народ" и подкрепена от опозицията оставка на Никола Минчев.

Заседанието ще бъде удължено до приемане на актуализацията на държавния бюджет.

120 депутати от "Има такъв народ", ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане" внесоха предложението и събират достатъчно гласове, за да бъде прието.

В началото на дебата Тошко Йорданов от "Има такъв народ" заяви, че Никола Минчев системно е нарушавал правилника на парламента:

"Беше му наредено вчера да се държи по този начин и точката заседанието да не е закрито и той упорито без никакъв срам и правила направи това, което направи. Същото прави в интерес на истината и ПП на всякакви нива, включително и вътре, докато бяхме коалиция".

Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" каза, че мафията иска да си присвои държавата:

"Мафията прави днешния решителен ход за дестабилизиране на държавата, защото колкото и панически парламентарни хватки да са пуснати в ход, колкото и бутафорни външнополитически декори да се сложат, едно е ясно - става дума за пари. Това е показна атака срещу председателя на парламента".

Йордан Цонев от ДПС определи днешният ден като "позор и дъно":

"Аз не си представям да нарека, който и да било в тази зала, мафия, защото това означава, че наричам мафия тези, които са го избрали. Това е позор и дъно за българския парламент".

БСП подкрепя Никола Минчев, а мотивите за неговото освобождаване са несъстоятелни, каза Георги Свиленски:

"Имате пълната подкрепа на нашата парламентарна група. Вероятно, не дай си боже, ще бъдете сменен като председател на НС, но вие ще останете председателя на това 47-мо НС".

След около два часа дебати премиерът Кирил Петков излезе на парламентарната трибуна и попита депутатите: "нима оставката на господин Минчев е по-важна от цените на тока и нивата на пенсиите?" Според Петков Никола Минчев е отличен професионалист.

Междувременно граждани се събраха пред Народното събрание в подкрепа на Никола Минчев.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!