Обратно към категорията

Петима полицаи са с коронавирус

Добавено на: 30.03.2020 09:16
   

Петима полицаи в България са заразени с коронавирус. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов в интервю за Нова тв. Те са в София, не са работили на КПП-та.

Полицаите също са хора, а освен това са на първа линия в борбата с коронавируса, затова към тях трябва да подхождаме с огромно уважение.

Към този момент над 25 000 са гражданите, поставени под карантина. Но тази цифра се променя постоянно, тъй като има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина е изтекла. Това е ежедневнопроменяща се цифра. Полицаите при извършване на полицейска проверка могат по ЕГН да проверят дали това лице трябва да е под карантина вкъщи, обясни Иванов. Ако карантината е нарушена или се образува досъдебно производство, или се извършва проверка. Образувани са над 300 досъдебни производства за такова нарушение.

Забраната за разходки е за паркове и градинки, за обществените места има забраната за струпване на хора. У нас има съставени над 300 акта за такива нарушения. Полицаите първо предупреждават, но има хора, които не се вслушват и биват санкционирани, още главният секретар на МВР.

Още от миналата седмица на служителите на МВР е наредено, и те го изпълняват съвестно, по високоговорителите на патрулните автомобили да предупреждават гражданите да не се струпват на едно място, а да се прибират. На всички областни директори са дадени правомощия, всеки, според обстановката, да преценява какви мерки да предприеме. Навсякъде броят на струпването на хора и карантинирането е различно. Не виждам някакъв проблем безотговорните граждани да се стреснат малко", заяви още главният секретар на МВР.

"Ако всички мерки се контролират само от МВР, то тогава нашата кауза е обречена на провал. Трябва да има самоконтрол и отговорност от гражданите, не бива насила да става всичко", смята Иванов.

И от Радио 999 ви призоваваме: Бъдете отговорни към себе си и близките си! Останете вкъщи!


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!