Обратно към категорията

Пленарният ден в Народното събрание

Добавено на: 01.06.2022 07:10
   

Депутатите ще обсъдят проект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2022 г., свързан с атестацията на преподавателите във висшите училища. Това предвижда проектът на програмата за работа на депутатите през тази седмица. Измененията са внесени от парламентарната група на "Има такъв народ". С тях се цели да отпадне методиката за атестация на университетските преподаватели, определяна с акт на Министерския съвет, посочват вносителите. Очаква се по този начин парите, отпуснати за увеличение на възнагражденията на университетските преподаватели в бюджета за тази година, да стигнат до висшите училища. 

В проекта на програмата за дневен ред са включени първите четения на промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, в Закона за платежните услуги и платежните системи, както и на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки. Продължението на първото четене на Законопроекта за българския език също е в проекта за дневен ред през тази седмица. 

На второ четене се очаква да бъдат обсъдени промените в Закона за генетично модифицирани организми, както и в Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!