Обратно към категорията

Полицаи, адвокати и служители на ГРАО в схема за имотни измами

Добавено на: 16.01.2020 08:15
   

Специализираната прокуратура и МВР разкриха Организирана престъпна група за имотни измами. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева посочи, че е разкрита схема за нов вид имотни измами.

Схемата вкючва сключване на фиктивен брак в Русия с починала жена без роднини и която притежава няколко апетитни имоти в София. Чрез служител от ГРАО са манипулирани данните на починала така, че тя да е жива за държавата.

В схемата участвали адвокат и частен съдебен изпълнител. Когато имотен гражданин без наследници почине, човекът от ГРАО издавал фалшиво свидетелство за брак.

15 починали се оказали в брак след кончината си. Ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Петров е доволен, че е разбита тази нетрадиционна схема за имотни измами.

Единият от схемата се дегизирал като починалата булка и се опитал от нейно име да изтегли 600 000 лева от сметката й. Около осем лица са задържани за 24 часа. Сред тях са и полицаи. Единадесет адреса за обискирани, проверени са и автомобили. Иззети са свидетелства за граждански брак и крупни суми пари.

В схемата са замесени и полицейски служители. Имотите след това са продавани или заменяни. Групата е действала пет години. Нито булките, нито младоженците са пътували до Русия. Някои от браковете са "сключвани" и у нас.

Припомняме, престъпната група за изнудвания и отвличания в кв. "Малашевци" беше разбита при спецакция преди три месеца в София. Престъпниците са затваряли за определен период възрастни хора и ги принуждавали с физическо и психическо насилие да прехвърлят единствените и последните си имоти.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!