Обратно към категорията

Посвещават на Колю Фичето Световния ден на архитектурата

Добавено на: 04.10.2020 16:11
Снимки: Община Велико Търново
   

Във Велико Търново Световният ден на архитектурата ще бъде посветен на 220-годишнината от рождението на майстор Колю Фичето, съобщава БТА. На 5 октомври от 18.00 часа в Ритуалната зала на община Велико Търново ще бъде представен последният брой на списание "Архитектура", в който основен акцент е архитектурата на старата българска столица, съобщи архитект Милен Маринов, регионален инспектор към Инспектората за опазване на културното наследство в Министерство на културата в града.
За последен път вниманието на Съюза на архитектите е било насочено към Велико Търново през 1985 година, когато се посвещава брой на специализираното издание, в който се разказва за проектите за развитие на старата столица, припомни той.
По думите му в рамките на представянето ще се състои и дискусия за перспективите в опазването на културно-историческото наследство, в която ще участват, освен хора от гилдията на архитектите, и представители на местната власт.
На 6 октомври в откритото пространство пред Факултета по изобразителни изкуства във Велико Търново ще бъдат експонирани творбите от любителския фотоконкурс "Архитектурното наследство на майстор Колю Фичето в община Велико Търново", организиран от Регионалния исторически музей. В конкурса са участвали 35 фотографи в две възрастови групи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!