Обратно към категорията

Депутатите обсъждат механизъм за минималната работна заплата

Добавено на: 01.02.2023 07:01
   

Повишението на минималната работна заплата влиза в дневния ред на депутатите. Парламентът ще обсъди и обявяването на Голодомора от 30-те години на миналия век в Украйна за акт на геноцид. 

БСП се възползва от правото на парламентарните групи в първата сряда от месеца да вкарат свои предложения в дневния ред и настоява първа точка на парламента днес да са промени в Кодекса на труда. Тяхното предложение е да се създаде механизъм, с който минималната работна заплата да се изчислява като 50 на сто от средната брутна заплата за предходната година. 

От ДБ предлагат проект на решение за обявяване на Голодомора от 1932-33 г. на 20-ти век да се определи като акт на геноцид. 

От ПП предлагат промени в Закона за юридическите лица с нестопанска цел, които да им дадат право както да участват активно дистанционно във вземането на решения, така и да се отказват от своите функции.  

В дневния ред е включено и окончателното приемане на промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, които уреждат участие на български военнослужещи в състава на военни формирования извън територията на страната. Вносител е Министерски съвет. 

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!