Обратно към категорията

"Пожарна безопасност" с информация за бомбоубежищата в страната

Добавено на: 11.03.2022 11:29
   

От „Пожарна безопасност и защита на населението“ дават повече информация за убежищата и скривалищата в страната. Гл. комисар Николай Николов посочи, че очаква през следващите седмици да се увеличава броят на годните скривалища. Относно проверките, той каза, че те се правят два пъти в годината и сега периодът е съвпаднал със събитията в Украйна.

„През годините, след 60-те, особено панелните блокове, имат собствени укрития. Това са хиляди помещения, които могат да бъдат използвани”, обясни Николов.

Той уточни, че има общо 734 укрития на територията на страната. Те са държавна, частна и общинска собственост. Директор на ГДПБЗН посочи, че в столичното метро може да се укрият до 900 000 души. Според комисар Николов обаче, в положение на война населението се евакуира. Той подчерта, че за това няма опасност.

В четвъртък на сайта на МВР беше качен списък с близо 300 обекта, които са предназначени за защита при евентуално нападение. Очаква се скоро да заработи и електронен регистър на убежищата у нас.

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!