Обратно към категорията

Правителството отпусна 42 милиона лева за Интернет в селските райони

Добавено на: 13.01.2021 13:34
   

Широколентов интернет ще може да бъде изграден в селските райони в максималния му обхват, след като на днешното правителствено заседание бяха осигурени 42 млн. евро за целта. Сумата е част от общо 70 млн. евро, които се прехвърлят между различни мерки по Програмата за развитие на селските райони (2014 - 2020 г.). Министерският съвет одобри десето изменение на Програмата, с което се разширява обхватът на подпомагане по мярка 12 „Плащания по „Натура 2000“ и Рамковата директива за водите“ във връзка с включване на нови защитени зони по Директивата за опазването на дивите птици и по Директивата за опазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна. Така още от 1 март аграрното министерство ще може да предостави компенсаторни плащания по мярката 12 на земеделските стопани, които попадат в обхвата на новоиздадените заповеди, изтъкна министърът на земеделието храните и горите Десислава Танева.

Припомняме, че на 1 януари изтече срокът за общественото обсъждане на заповедите за обявяването за защитени на зоните Сакар, „Ждрелото“ и „Остър камък“, които засягат землища на територията на общините Тунджа, Елхово, Тополовград, Свиленград, Любимец, Харманли и Хасково. Миналата година беше издадена и заповедта за защитена зона „Стралджа“, която е разположена в землищата на град Стралджа и село Атолово, както и на територията на карнобатските села Венец и Деветинци.

Министър Танева посочи още, че ще бъде осигурено и допълнително финансиране за местните поделения на вероизповеданията, в това число църкви и манастири, по мярка 7.6 за всички кандидати, кандидатствали по последния прием.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!