Обратно към категорията

Представят новостите в кандидат-шофьорските изпити

Добавено на: 03.07.2023 07:15
   

Нововъведенията в теоретичните изпити за кандидат-шофьори ще представят заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски. Това съобщиха от Министерството на транспорта. Те ще направят демонстрация на новите интерактивни видеоклипове, които стават част от изпита по теория. 

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков съобщи преди дни, че предстои промяна в теоретичния изпит за кандидат-водачите. По време на пресконференция Гвоздейков посочи, че в изпита ще бъдат включени интерактивни видеоклипове, които ще показват реални ситуации на пътя. С тях ще се оценява умението на бъдещите шофьори да предвиждат опасностите на пътя, както и бързата им преценка в конкретни ситуации.

Транспортният министър каза още, че се работи и по промени в практическата част, които целят да ограничат в още по-голяма степен субективния фактор. В момента се подготвя въвеждането на нова система, която електронно и на случаен принцип ще определя маршрута на всеки практически изпит, непосредствено преди неговото начало, подчерта той.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!