Обратно към категорията

Превозвачите свикаха спешна среща за тол-системата

Добавено на: 26.02.2020 09:50
   

Няколко браншови транспортни организации – Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата, Камарата на автомобилните превозвачи в България, Конфедерацията на автобусните превозвачи и Националното сдружение на българските превозвачи са организатори на среща-дискусия на тема „Предизвикателствата при въвеждането и експлоатацията на тол системата в България“.

Срещата ще бъде днес в столицата от 14 ч. В нея ще участва и проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Проф. Асенов ще представи основните аспекти на тол системата, която ще бъде въведена в търговска експлоатация за пътните превозни средства над 3,5 т от 1 март 2020 г., се казва в официалното съобщение.

На срещата са поканени представители на джипиес доставчиците на услугата, на АПИ, на доставчиците на бордовите устройства, на МРРБ.

Една десета от общия брой лицензирани превозни средства са оборудвани с бордови устройства за тол системата. Дори превозвачите да приемат всички условия, технически е невъзможно до 1 март, когато системата ще стартира, да оборудват 70 000 превозни средства. Още повече, че бордови устройства не могат да се намерят.

Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи поясни пред журналисти, че допълнителната такса за обслужване на бордовите устройства за тол системата е една от пречките, пред които се изправя транспортният бранш.

Магдалена Милтенова уточни, че таксата за бордовите устройства, която им се предлага, е между 15 и 16 лева без ДДС при месечен абонамент при това за договор от 2 години за съответното превозно средство.

БНР

Проблемът е с обществено значение. Сумите ще струват не само за бранша, те ще бъдат платени от крайния потребител. Държавата пое ангажимент към нас, намали цените на тол системата, за да може браншът да съществува. Сега се Сега се оказва, че доставчиците на услугата предоставят условия, които досега не са коментирани“, допълни още Милтенова.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!