Обратно към категорията

И през май: Извиняват отсъствията на децата в задължителна предучилищна

Добавено на: 09.05.2021 08:01
   

Образователният министър в оставка Красимир Вълчев издаде заповед, която отсъствията на децата в столичните забавачки, които са записани в задължително предучилищно образование, ще бъдат извинявани с молба от родител и този месец.

От 5-и до 31-и май отсъствията на децата на 5, 6 и 7 години ще могат да бъдат извинени по уважителни причини и са допустими по желание на родителите след писмено уведомяване на директора.

Възможността да не се пишат отсъствия за децата в задължителна предучилищна възраст се въведе през учебната 2020 – 2021 година във връзка с усложнената епидемична обстановка. Заповедта за нея се издава въз основа на мотивирано предложение на кмета на дадената община, направено след препоръка на съответната регионална здравна инспекция или на местния координационен щаб поради нарастващ или голям брой заразоносители на COVID-19 или карантинирани жители. Затова такава без издадена вече на няколко пъти за предходните месеци, заради усложнената епидемична обстановка в столицата.

В момента тези деца имат право на 20 отсъствия с бележка по семейни причини, след като в началото на октомври броят им увеличен двойно заради пандемията.

Източник: monitor.bg

 

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!