Обратно към категорията

Промени в Закона за водите обсъждат депутатите

Добавено на: 02.03.2022 07:13
   

Парламентът ще продължи обсъждането на второ четене на промените в Закона за водите. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.
С измененията Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) преминава към министъра на околната среда и водите.


Днес е първата сряда от месеца и точките в дневния ред се предлагат от парламентарните групи. Подреждането на предложенията в дневния ред става според числеността на парламентарните групи и на ротационен принцип. Първа от това право този месец може да се възползва "БСП за България", която именно е предложила депутатите да продължат с второто четене на промените в Закона за водите.


От "Демократична България" искат народните представители да разгледат на второ четене изменения в Закона за защита на потребителите, а от "Продължаваме Промяната" - на първо четене промени в Закона за предучилищното и училищното образование.


От ГЕРБ-СДС предлагат парламентът да обсъди предложението им за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, социалните структури, образованието, здравеопазването.


В проектопрограмата за седмицата е още прекратяване на пълномощията на народния представител от "Има такъв народ" Венцислав Петков, промяна в парламентарната комисия за прякото участие на гражданите и първото четене на изменения в Гражданския процесуален кодекс, внесени от "Възраждане".


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!