Обратно към категорията

Промените в Закона за енергетиката влизат за ново обсъждане в парламента

Добавено на: 10.11.2023 07:23
   

За ново обсъждане в пленарната зала влизат промените в Закона за енергетиката, върху които президентът Румен Радев наложи вето с указ от 18 октомври, според приетата седмична програма на Народното събрание. Текстовете, оспорвани от държавния глава, предвиждат пълна либерализация на пазара на електрическа енергия за битовите потребители до 2026 г.

Законът се е отдалечил от целите на социалната държава, а неговото приемане не е придружено с пълноценна оценка на въздействието, въпреки че се въвеждат положения, пряко засягащи благосъстоянието на българските граждани и устойчивостта на енергийната система, посочва в мотивите си Радев.

В дневния ред са първите четения на промени в Закона за филмовата индустрия и в Закона за фуражите, както и второто гласуване на изменения в Закона за защита на растенията.

Очаква се също депутатите да разгледат на второ четене и промени в Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест. 

В редовния парламентарен контрол ще участват министрите Атанас Славов, Андрей Цеков, Галин Цоков, Христо Хинков, Димитър Илиев и Иванка Шалапатова.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!