Обратно към категорията

Протест на медицинските сестри пред Пирогов

Добавено на: 01.03.2020 15:03
   

Десетки медицински сестри се събраха пред „Пирогов” в знак на солидарност към своя колежка, която по думите им е  неправомерно наказана от ръководството на лечебното заведение, заради участието си в предишен протест. Участниците в проявата поискаха по-високо заплащане и по-добри условия на труд.

Недоволството бележи началото на серия от протести, тъй като според сестрите обещаните увеличения на заплатите им, които според здравните власти вече са факт, реално изобщо не са. Мая Илиева е един от организаторите на проявата. Тя се обърна към протестиращите.

Нали знаете защо сме тук? Не на натиска върху колеги. Тук сме от солидарност към Бойка Анастасова. Тук сме, защото тя е един от хората, които води протестите на медицинските специалисти отпреди точно една година. И точно оттогава започна натискът в тази болница, в която тя работи. Още оттогава тя е привиквана след всеки протест, за да бъде назидавана от ръководството.

Ние сме тези, които ще кажем, че така не може да продължава. С тези думи самата Бойка Анастасова се обърна към здравните власти.

Благодаря на тези, които не излизат, защото вътре има много работа, повярвайте ми! И ако излязат, ще нарушим спокойствието и сигурността на нашите пациенти. Но пак им благодаря, защото знам, че те са с нас.

На днешния ден се навършва една година от началото на протестните действия на медицинските работници, които са убедени, че за това време реални реформи не са направени.

Източник: dnews.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!