Обратно към категорията

Проверете срока на винетката си преди празниците

Добавено на: 10.12.2023 10:55
   

През декември изтича срока на валидност на хиляди годишни винетки, купени през миналата година, напомня официален партньор на Агенция "Пътна инфраструктура". Декември и януари са месеците с най-много автомобили, които остават без платени пътни такси и подлежат на санкции и глоби.

За 2024 г. винетките остават на същите цени и могат да бъдат закупени онлайн. Годишната е на цена от 87 лв., тримесечната – 48 лв., месечната – 27 лв., седмичната – 13 лв. и уикенд винетката – 9 лв.

Нова годишна винетка за всички леки автомобили до 3,5 тона може да се заплати до 30 дни по-рано.

При онлайн покупка винетката е автоматично регистрирана за получаване на известия за изтичане на валидност, а също и в случай на наложени компенсаторни такси за регистрационния номер поради изтекла винетка и така не се стига до налагане на глоби или натрупване на санкции, напомнят от компанията.

При представянето на проектобюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2024 г. пред ресорната парламентарна комисия в края на ноември министър Андрей Цеков съобщи, че приходната част на проектобюджета на Министерството за догодина е в размер на 959 489 000 лв. От продажбата на винетки за леки коли се очакват 289 млн. лв., а от тол такси – 512 млн. лв. 

Приходите от пътни такси от 1 януари 2023 г. до 18 ноември са около 696 млн. лева. Приблизително 248 млн. лева от тях са от е-винетки, а от тол над 425 млн. лева. От контролната дейност на системата (наложени глоби) приходите са над 22 млн. лева.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!