Обратно към категорията

След трагедията в Царево проверяват всички мостове в страната

Добавено на: 08.09.2023 14:34
   

Състоянието на мостовете в страната ще бъде проверено, за да бъдат идентифицирани специфичните проблеми по тях и да се потърси максимално бързо решение. Това заяви премиерът акад. Николай Денков от трибуната на Народното събрание днес. Той поиска изслушване пред депутатите в Деня на национален траур, за да представи коректна информация за действията на правителството по време на наводненията по Южното Черноморие. Природното бедствие отне живота на четирима души. Трима от тях загинаха при срутването на моста в Царево.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Андрей Цеков вече възложи на председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ да организира проверки на мостовите съоръжения и да подготви доклад в срок до 45 дни.

„Реакцията на държавата беше мигновена. Валежите започнаха през нощта и още на сутринта, преди да бъде обявено бедственото положение, на място бяха 11 екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“ с 35 служители и два екипа водолази. Те започнаха веднага да изтеглят застрашените хора“, заяви министър-председателят по повод критиките, че държавата е реагирала късно. От първия ден институциите работят в пълен синхрон помежду си и ситуацията поетапно се нормализира. Служители на Агенцията за социалното подпомагане съдействат на пострадалите за попълване на заявления за еднократна помощ до 1512 лв. Освен за нея, хората могат да кандидатстват и за допълнителни до 2500 лв. за закупуване на повредени от бедствието електроуреди и друго имущество. От първия ден на бедствието Българската армия е в готовност и оказва подкрепа, според нуждите на кризисния щаб в Царево. Беше използвана високопроходима техника, за да се превозят храна и вода до регионите, отцепени заради наводненията. Пътищата бяха обезпечени с охрана, за да не се рискува животът на хората, които тръгват да пресичат през наводнените пътни артерии", съобщи премиерът Денков.

Електричеството и водоподаването в бедстващите региони вече са възстановени.

Източник: Нова


Маркери: Царево

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!