Обратно към категорията

Психолог от ОУ „Братя Миладинови“ – Сливен впечатли професионалисти от цялата страна с иновативна идея

Добавено на: 12.10.2019 09:31
   

От 9 до 11 октомври в гр.Стара Загора се проведе третия национален форум „Дни на училищната психология“. На форума присъстваха психолози и педагогически съветници от цялата страна. Професионалистите обменяха опит по отношение плавния преход училище – детска градина, тревожността и адаптацията на първокласниците, иновативни методи за работа с деца с проблеми в развитието, детските самоубийства и позитивните подходи в работата с младежи.

През втория ден на форума впечатление направи иновативната презентация на Рая Попова – психолог в ОУ „Братя Миладинови“ Сливен свързана с превенция на агресията в училище посредством практикуване на смехотерапия в час на класа. Инициативата се осъществява със съдействието на доброволци от европейската доброволческа служба в рамките на проект „Европа без агресия и насилие“ на сдружение „Жажда за живот“ и е подкрепена като добра практика от РУО Сливен.

Практикуването на смехотерапия в ОУ „Братя Миладинови“ провокирало интереса на Илонка Толева - старши експерт по интегрирано обучение и специални училища от регионалното управление на образованието в Сливен и за дейността бил изготвен учебен филм. Учебния филм бе представен на третия национален форум „Дни на училищната психология“ и предизвика огромен интерес. Професионалистите се интересуваха както от методиката на работа, така и от възможността да работят с доброволци от европейската доброволческа служба в техните градове.

Пред колегите си Рая Попова сподели, че ръководството на ОУ „Братя Миладинови“ в лицето на директора Митко Митев, търси нови методи за привличане на учениците в училище и превръщането на училището в една безопасна и сигурна среда за децата. Смехотерапията е особено популярна в Японските клиники и в клиниките в САЩ. Използването и като метод за превенция на агресията в училище не просто ще се запомни от присъстващите на третия национален форум „Дни на училищната психология“ Стара Загора, но и ще се превърне в модел на добра практика, която превръща училището в любима територия за учениците.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!