Обратно към категорията

Първа оставка заради случая с обезобразеното момиче

Добавено на: 01.08.2023 13:14
   

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска и получи оставката на прокурор Георги Видев като заместник административен ръководител на Окръжна прокуратура в Стара Загора, съобщиха от обвинението.

На среща в Съдебната палата в София с ръководството на Окръжна прокуратура главният прокурор изрази остро възмущение от сериозните пропуски, допуснати в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална принуда спрямо обвиняемия в съдебно заседание на съда на 5 юли.
Сарафов бе категоричен, че Видев не притежава необходимите професионални и управленски качества, за да заема поста на заместник-окръжен прокурор.

С оглед на това Видев подаде оставката си като заместник на административния ръководител на Окръжна прокуратура. По разпореждане на главния прокурор екип от прокурори при Върховна касационна прокуратура ще извърши цялостна проверка на работата на Георги Видев, както и на прокурор Десислава Първанова от Районна прокуратура за период от две години.

Сарафов очаква от ръководството на Окръжната прокуратура да създаде организация и условия за пълно и задълбочено разследване на случая, както и за приключването му в кратки срокове с цел осигуряване на справедливост.

Към момента спрямо обвиняемия се водят две досъдебни производства - за нанасяне на средна телесна повреда и за закана с убийство.
При необходимост, в хода на разследването, прокурори от ВКП са в готовност да окажат незабавна методическа помощ за срочно приключване на разследването с оглед внасяне на обвинителен акт спрямо извършителя на тежките криминални деяния, като се отчетат и утежняващите вината обстоятелства - наложените предходни наказания спрямо обвиняемия, тежестта и обществената опасност на извършеното. 

На Окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов бе разпоредено, прокуратурата, съвместно с органите на МВР, да осигури защита на всички свидетели и лица, съдействали в хода на разследването.

Възложени са и проверки по твърдения за други извършени престъпления срещу личността на територията на Стара Загора и областта. При установяването на достатъчно данни и събирането на доказателства следва извършителите на престъпните деяния незабавно да бъдат привлечени към наказателна отговорност.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!