Обратно към категорията

Първи случай на африканска чума по свинете в област Перник

Добавено на: 27.09.2019 17:39
   

Първи случай на африканска чума по свинете е констатиран в област Перник. Заболяването е регистрирано на територията на община Брезник.

Турист е намерил мъртво диво прасе в планината Любаш и е сигнализирал Ловно-рибарското сдружение в Брезник. Оттам сигналът е препратен до всички институции.

Предприети са необходимите мерки, взети са проби, животното е било загробено, според санитарните изисквания, направена е и дезинфекция. Резултатите от взетите проби са положителни, потвърдиха от Областната дирекция по безопасност на храните в Перник.

Със заповед на директора на Регионална дирекция на горите в Кюстендил е забранен достъпът на физически лица и превозни средства в инфектираната зона, в която попадат ловностопанските райони Садовик, Красава 1 и Станьовци на територията на община Брезник,  Велиново и Филиповци- в община Трън и  „Букова глава” към Държавно ловно стопанство „Витошко- Студена”. Забраната е в сила от днес до 27 ноември.

Заради потвърдения случай на африканска чума по свинете в Перник днес извънредно заседава Областната епизоотична комисия.
БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!