Обратно към категорията

Пътностроителният бранш протестира

Добавено на: 27.07.2022 11:55
   

Националният протест на пътностроителния бранш проведе шествие от сградата на Народното събрание до тази на Министерския съвет и обратно, съобщи БТА. Движението в района на шествието бе затворено.

Протестиращите служители на пътностроителните фирми са около 400 души. Те са придружавани от полицейски служители. Засега протестът преминава спокойно. "Досега не е имало ескалация на напрежението", коментираха полицейски служители пред БТА.

След като стигнаха до Министерския съвет известно време, протестиращите се върнаха отново пред служебния вход на Народното събрание.

Протестът ще се проведе днес, утре и вдругиден в София и на територията на цялата страна, съобщиха от Българската браншова камара "Пътища".

Причините за безсрочните стачни действия са свързани с неразплащане на извършени ремонти и индексация на цените в строителството.

Пътностроителните фирми искат да получат около 720 млн. лева, каза пред журналисти председателят на ББК "Пътища" Стефан Чайков. По думите му това са парите за законно изпълнени и сертифицирани дейности към пътния бранш.

Ако няма взето решение по този въпрос, след 30 септември България ще остане без поддържане на пътища. "Ние ще спрем работата по всички пътни отсечки, тъй като не е възможно да продължаваме да финансираме държавата. На 30 септември действащите споразумения ще изтекат и понеже няма да има промяна на решението на Народното събрание, никой няма да има законово основание да подпише ново удължаване, така че на 1 октомври България ще бъде единствената държава в Европейския съюз без поддържане на пътищата", заяви Чайков.

Протестите пред НС са целодневни. Когато се види резултатът от тези тридневни протести, ще бъде взето решение за евентуална промяна и засилване на протестите, добави председателят на ББК "Пътища".


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!