Обратно към категорията

Пътуваме без ограничения само до Турция и Северна Македония

Добавено на: 05.11.2020 08:46
Снимки: архив
   

Трафикът на ГКПП Лесово и тази сутрин е интензивен на изход за товарни автомобили, научи 999 от Главна дирекция „Гранична полиция“.

Българските граждани могат да пътуват до Турция без ограничения.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП Кулата на изход товарни автомобили.

Във връзка с усложнената обстановка от COVID-19, от 21 до 5 часа гръцките гранични власти няма да пропускат през ГКПП "Промахон" на влизане в Гърция чужди граждани с леки автомобили и автобуси. Ограничението ще продължи до 17 ноември. Товарните автомобили ще преминават без промяна, както досега.

Влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“.

Пътуващите към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr.

Отрицателен PCR-тест, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория, трябва да представят и влизащите от България към Румъния или Сърбия. До Република Северна Македония засега българите пътуват без ограничения.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!