Обратно към категорията

Расте напрежението сред хотелиери и ресторантьори, искат законодателни промени

Добавено на: 10.01.2020 14:36
   

За нарастващи проблеми в ресторантьорския и хотелиерския бизнес предупреждават от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

В предаването „Хоризонт за вас“ Петър Стефанов, председател на регионалната структура на асоциацията във Велико Търново, обяви:

„Законодателството и наредбите трябва да бъдат преосмислени. Ние сме в дребния и в средния бизнес и трябва да се чуе нашият глас. Настояваме да се намали ДДС ставката за заведенията и тя да е 8-10%, както е в силно развитите туристически страни от ЕС. В Румъния беше 12%, а сега е 5%... Много заведения са пред фалит“.

Стефанов посочи и други искания на БХРА:

„Персонални санкции за обслужващия персонал, например за неиздаване на фискални бонове. Искаме запечатването на търговски обекти да бъде премахнато като санкция заради чисто субективни грешки на персонала. Настояваваме за патентен данък на сезонните обекти по морето и зимните курорти. Това ще доведе до облекчаване на бюрокрацията… Много е мудно трудовото законодателство. Много трудно може да бъде санкциониран един служител. Процедурите са тромави и не работят. Трябва да се регламентира и бакшишът“.

Петър Стефанов обяви, че предстоят символични протести, които ще прераснат в ефективни.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!