Обратно към категорията

Ресторантите отварят за Баба Марта

Добавено на: 26.01.2021 14:54
   

Ресторантьорите ще отворят затворените заради мерките срещу коронавируса заведения на 1 март. Това стана ясно след среща на собствениците на заведения с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, събщава БНТ.

По-рано на извънредно правителствено заседание премиерът Бойко Борисов изиска от здравния министър да проведе среща с представители на ресторантите, заведенията и нощните клубове и да обсъдят възможните решения за бранша.

По-голямата част от въпросите за решаване обаче са по-скоро икономически и не са за разговор с министъра на здравеопазването, заявиха представители на бранша и допълниха, че здравният министър е поел ангажимент да ги подкрепи за една предстояща среща с икономическия екип на премиера и самия него.

Министър Ангелов се е ангажирал, че до края на януари ще бъдат изплатени абсолютно всички помощи и компенсации на абсолютно всички заведения, поясни за БНТ Златко Златанов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

На срещата е бил засегнат и въпросът за отваряне на нощните заведения от 14 март. Това решение обаче също ще зависи от епидемиологичната обстановка в страната към момента.

Според собствениците на заведения не е справедливо да бъдат облекчавани мерки в определени сектори, а в други – не.

Вчера от Сдружението на заведенията поискаха министърът на здравеопазването да подаде оставка и да се извини заради нанесените щети. Те питат защо се разхлабват мерки, при положение че новият щам вече е в България и къде е ръстът на заболели, който се е очаквал след коледните и новогодишните празници. Също така с какво един ресторант извън хотел е по-опасен от ресторант вътре в хотела.

Очаква се министърът на здравеопазването да изготви заповед за удължаване на извънредната епидемична обстановка до 30 април и в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките. Прочети още на: https://radio999bg.com/bylgariya/udylzhavat-do-30-april-izvynrednata-epidemichna-obstanovka


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!