Обратно към категорията

Русенския университет проф. д-р Йордан Баев представи двутомника „История на българското военно разузнаване“

Добавено на: 06.03.2020 14:40
   

Днес проф. д-р Йордан Баев посети за пръв път град Русе и   Русенския университет. Повод за визитата беше представянето на двутомника „История на българското военно разузнаване“ по инициатива на ръководството на Юридическия факултет и откриването на изложбата „Национална сигурност“ под егидата на ректора - чл. кор. проф. дтн Христо Белоев, като част от събитията, посветени на 75 годишнината на русенската Алма Матер.

Проф. Баев дари на университетската библиотека двутомника „История на българското военно разузнаване“ с лично посвещение. 

В началото на събитието проф. Баев изказа своята признателност към ректора, преподавателите от факултет „Юридически“ и г-жа Галина Антонова за отправената към него покана. Той обясни, че това е третото представяне на двутомника и първото извън София.

Двутомникът е приет като научно събитие в средите на българската историческа мисъл и най-вече в редиците на ветераните и сегашните служители на българската дипломация и българското военно разузнаване.

Проф. Баев е професор в секция „Военно – исторически изследвания“ в Института за перспективни изследвания за отбраната (ИПИО) на Военна академия „Г. С Раковски“ и гост-професор в Софийския университет. От 1976 до 1992 година е свързан с Мемориалния музеен комплекс „Георги Димитров“, като през трудните преходни години на българското общество (1990 – 1992 г.) е  директор на комплекса. Има специализации в университет от Бръшляновата лига (Ivy League) в САЩ, в Нобеловия институт в Осло – Норвегия и други.

Източник: dnews.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!