Обратно към категорията

СЕГА: Германия и Полша призоваха за евроинтеграция на Западните Балкани

   

СЕГА: Германия и Полша призоваха за евроинтеграция на Западните Балкани

Германия и Полша призоваха страните от Западните Балкани като Северна Македония и Албания да бъдат интегрирани в ЕС въпреки нежеланието на Франция, Холандия и други северни държави­членки. Интеграцията на Западните Балкани бе централна тема в Познан в рамките на срещата на върха на инициативата "Берлински процес" след като ЕС забави определяне на дата за започване на преговорния процес, съобщава AFP,цитирана от агенция "Фокус". 
Според критиците на присъединяването на Северна Македония и Албания двете страни не са достатъчно готови и само ще внесат в съюза нови проблеми в областта на правосъдието и корупцията по подобие на България и Румъния, изтъква AFP.

Другият лагер обаче счита, че бавенето може да тласне тези страни в сферата на влияние на сили като Китай, Русия, Турция. "Ако погледнем географската карта, държавите от Западните Балкани са заобиколени от държави­членки на ЕС, така че интеграцията име стратегическа отговорност, която е в наш интерес", коментира след срещата германският канцлер Ангела Меркел. "С нарушаването на обещанията си Европейският съюз поставя под въпрос доверието в цялата общност, за което дълбоко съжалявам", коментира и полският президент Анджей Дуда. През юни се разбра, че яснота за
преговорите ще има най­-рано пред октомври.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!