Обратно към категорията

Сега: МОН препоръча отлагане на абитуриентските балове

Добавено на: 23.06.2020 08:25
   

Във връзка с увеличения брой заболели и призивите от институциите за спазване на мерки за дистанция, от просветното министерство считат, че не е редно да се провеждат баловете и съветват те да се отложат, четем днес във вестник "Сега".

Вестникът цитира и началникът на регионалното управление на образованието в Ямбол Стойко Стойков, който заявява, цитирам: "Поръчал съм да се събере информация колко училища възнамеряват да правят балове, РУО-то няма общо с баловете".

Провеждането на абитуриентски балове става по решение на зрелостниците и училищата. Министерството на образованието няма правомощия да разрешава тържества, провеждащи се извън учебното време и извън образователните институции. Предвид епидемиологичната обстановка сме препоръчали да бъдат отложени баловете поне до края на на образованието. Оттам коментират, че за учениците е важно да отбележат завършването си, но най-важно е тяхното здраве.

От различни съобщения по медиите и в социалните мрежи става ясно, че редица общини се канят да проведат балове за

абитуриентите си, посочва още вестник Сега. Във Велико Търново например се стягат за балове на 26-28 юни. В Горна Оряховица, където е затворена сградата

на общината до 28 юни заради служител с коронавирус от общинското предприятие "Обреди", също възнамеряват да проведат

тържествата за изпращане на зрелостниците, насрочени за 26 и 27 юни.

На 19 юни балове се проведоха и в град Нова Загора. Абитуриентите шестваха в централната градска част, по червения килим, под арката на многоцветните чадъри, като на истинско модно дефиле, отбелязват от община Нова Загора, на чийто сайт са публикувани и снимки от празника на зрелостниците.

Снимка: Община Нова Загора - изпращането на абитуриентите на 19 юни 2020 г. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!