Обратно към категорията

"Сега": Заплатите на полицаите скачат с актуализацията на бюджета

Добавено на: 04.05.2022 08:25
   

Месечните възнаграждения на служителите в МВР ще се увеличат след актуализацията на бюджета през юли. Това обеща вътрешният министър Бойко Рашков след работната среща със синдикатите. "Имаме уверение от вицепремиера и министър на финансите, че към момента на актуализация ще бъдат увеличени възнагражденията на служителите в МВР. Ако имаме актуализиран Държавен бюджет, приет в парламента, ще имаме законовата основа за увеличаването им", заяви той. 

Рашков каза още, че има нужда от усъвършенстване в структурите на МВР и оптимизация на кадрите, но подчерта, че не се предвижда закриване на Областни дирекции на МВР в страната. "Ще направим МВР много по-адекватна структура, без това да тежи на данъкоплатците", категоричен бе министърът. По негови думи се "стабилиза идеята" противопожарната служба да стане самостоятелна държавна агенция към Министерския съвет. "Искаме тази служба така да бъде окомплектована кадрово и технически, че тя напълно да отговори на очакванията на нашето общество”, добави Бойко Рашков.

Медицинският институт на МВР ще остане към силовото ведомство, въпреки идеите тя да премине към Министерството на здравеопазването. Предложението за това срещнало съпротива от служителите в МВР, които са категорично за оставането на лечебното заведение в сегашното му състояние. „Синдикатите поеха ангажимент в 2-седмичен срок да направят предложения във връзка със структурните промени, които искаме да направим. Започнали сме промени в централната част на Министерството на вътрешните работи", съобщи Рашков.

По-рано синдикатите на служителите в МВР обявиха, че подновяват националните протести. Те целят увеличение на възнагражденията, които получават работещите във ведомството, с 25%. Очакванията са увеличението да влезе в сила от началото на месец юли, когато ще се актуализира Държавният бюджет. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!