Обратно към категорията

Шефът на ДАНС отхвърли съгласуване на назначения с чужди посолства

Добавено на: 30.05.2023 16:22
   

На извънредно заседание Народното събрание изслушва шефовете на службите след изнесените записи от бившия депутат от парламентарната група „Продължаваме промяната - Демократична България“ Радостин Василев, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави. Изслушването е по искане на "Възраждане".

Пред депутатите председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев защити службата от разпространени твърдения за вмешателство и категорично отхвърли съгласуване на назначения с чужди посолства:

"Ще повторя още веднъж, че няма законова процедура, налагаща съгласуване на ръководителите на специални служби с чужди специални служби или посолства.

И ние като членове на Европейския съюз и НАТО също не съгласуваме кандидатите за ръководители на партньорските служби. Интересно е на какво се базират твърденията за увреждащи имиджа на институциите и служителите? Тези твърдения за руско проникване в българските специални служби? Не искам да се връщам на записа, който изтече през предходната седмица, но там ясно се вижда, че това е един наратив, който е удобен за някой и се извършва на гърба на българските специални служби".


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!