Обратно към категорията

Шестима са вече задържаните по случая с 18-те мъртви мигранти от Афганистан

Добавено на: 18.02.2023 10:24
Снимки: БГНЕС
   

Шестима са вече арестуваните по случая с 18-те мъртви мигранти от Афганистан, които бяха открити в камион до софийското село Локорско.
Според информация от близки до разследването двама от задържаните са арестувани на територията на София и околни населени места, а останалите четирима – в Бургас, съобщава БГНЕС. 

Изяснява се дали сред арестуваните не са водачът на превозното средство и негов спътник. Това обаче трябва да стане ясно след експертизи, които са насрочени от разследващите.

Камионът, в който бяха открити мигрантите, е имал един собственик по документи и друг реален собственик, като се изяснява дали и двамата имат съпричастност към случая на трафик на нелегални имигранти.

В превозното средство е бил оборудван специален тайник за мигранти, в който те са били качени от водача и неговия спътник, а като цяло товарната част на превозното средство е била използвана за превоз на дървен материал.

Разследващите са установили, че в последните месеци този камион е пътувал няколко пъти по един и същ маршрут между Източна България и столицата. Това е било установено след преглед на камери в различни части на страната.

Предстои да се установи дали в тези маршрути камионът е превозвал нелегални имигранти.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!