Обратно към категорията

Шофьори бедстват по границите

Добавено на: 24.03.2020 12:09
   

5-ти ден продължава кризата на граничния пункт "Капитан Андреево", където колоната от тирове е 50 километра.

Струпването на тежкотоварните автомобили на българска територия е заради проверките от турска страна и здравните прегледи, които се извършват на шофьорите като мярка срещу Covid-19.

За денонощие на българо-турската граница се обработват около 1 500 тира. Блокираните хиляди шофьори са без течаща вода и санитарни помещения.

Бяха поставени десет химически тоалетни. Днес се очаква да бъдат позиционирани водоноски. Доброволци на БЧК ще предоставят вода и храна на бедстващите шофьори.

По информация от Агенция „Митници“ за денонощието от 8 вчера сутринта до 8 тази сутрин на „Капитан Андреево“ са обработени 1271 тира, като 600 от тях са влезли в България.

На Лесовската митница ситуацията е по-спокойна. 410 са обработените тежкотоварни автомобили за денонощие, от тях 158 са влезли в България и 252-ва са преминали в Турция.

На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили.

От 19.03.2020 г. за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Засега не е преустановено преминаването на българските товарни автомобили.

Най-натоварено е на Дунав-мост край Русе, където само за денонощие са влезли 1000 ТИР-а, а са излезли 991.

Тази сутрин снегонавявания и аварирали тирове блокираха временно изходите на Русе за Варна и София. Два от главните пътища от и за града са затворени.

На контролно-пропускателния пункт на полицията на изхода в посока Бяла, Плевен, Велико Търново и София, създаден заради ограничителните мерки за придвиждане заради COVID-19, се спират всички автомобили.

В района на Мойсев баир пък има камиони, които изчакват още от 6 ч. Шофьорите недоволстват, че пътят не е почистен и заради това ще изпуснат сроковете за товарене и разтоварване.

Сходна е ситуацията и на изхода на Русе в посока Разград, Шумен и Варна.

Директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Русе Спасимир Димитров коментира за БНТ, че трудностите са заради навявания и аварирали товарни автомобили в района между ДЗС и Бъзън, както и по пътя за Червена вода и Кубрат.

Затворени са пътищата между Мартен и Николово, както и между Николово и Червена вода, където в подобно време снегопочистването е неефективно заради силния вятър и навявания.

Снимката е илюстративна


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!