Обратно към категорията

Синдикати в затворите отново обявиха стачна готовност

Добавено на: 06.10.2022 09:42
   

Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) отново обяви стачна готовност. Това решение е взето на общо събрание, състояло се вчера, информираха от организацията

От синдиката поясняват, че причина за това е генерираното огромно напрежение в местата за лишаване от свобода и следствените арести. Това поставя под сериозно съмнение правото и възможността на служителите да изпълняват служебните си задължения в професионална и спокойна обстановка, гарантираща сигурността в тези структури, посочват от ССЗБ

От организацията заявяват, че се обявяват срещу всякакви действия, нарушаващи нормалния ритъм на работа - устни разпореждания за изготвяне на нови месечни графици в затворите и арестите без предварителен анализ и оценка на въздействието. Надзирателите говорят за неоправдано трансформиране на щат в административни длъжности за сметка на надзорно-охранителния състав, системно нарушаване на трудово-правни разпоредби, лоша кадрова политика в посока кариерното израстване на служителите.

Затова и от синдиката искат спешна среща със служебния правосъден министър Крум Зарков и ресорния заместник Мария Павлова.

Последният протест на работещите в системата бе през юни. Тогава те се обявиха за достойни условия на труд, достойни доходи и качествена реформа. Протестът пред МП бе на служители в затворите в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Враца, Кърджали, Ловеч и други градове.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!