Обратно към категорията

Синдикатите в МВР се срещат с премиера и с вътрешния министър

Добавено на: 22.02.2022 09:34
   

Синдикатите в МВР се срещат днес с премиера Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков. Полицаите и пожарникарите настояват за увеличение на заплатите с 20 процента и възстановяване на социалния диалог в министерството, припомня БНР.

Срещата беше анонсирана от премиера Кирил Петков още миналата седмица.

През уикенда имаше и протести на синдикатите във вътрешното министерство с искания за увеличение на заплатите, социален диалог и повече яснота за готвените реформи.

Преди ден синдикатът на пожарникарите „Огнеборец“ се срещна и с финансовия министър Асен Василев. След срещата председателят на синдиката Венцислав Станков обяви, че има надежда да бъдат намерени пари по перо „персонал“:

„МФ очаква от МВР план за реформи във вътрешното министерство. Ако в рамките до месец или най-късно до края на март бъде предложен такъв план със съответните стъпки в краткосрочен и в дългосрочен план, тогава имам уверението на министъра, че вече ще почват да се отпускат планувани средства и за увеличение на възнагражденията“.

Към момента все още не е ясно дали синдикатите ще продължат с протестите си. Такова решение предстои да бъде обсъдено след срещите с премиера и ръководството на МВР.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!